Melyek a keresőoptimalizálás lépései, amit feltétlen meg kell csinálnod?

2017. jan 5.

Ki gondolta volna, hogy a keresőoptimalizálás lépései ennyire fontosak?

 

  1. A keresőoptimalizálás lépéseit ki csinálja? A legfontosabb lépés, amit alapvetően el kell döntened, hogy Te magad ásod bele a seo rejtelmeibe, vagy kiadod a munkát egy ügynökségnek, vagy egy keresőoptimalizálás szakértőnek. Az első variáció jóval olcsóbb, bár nem biztos, ha belevesszük mennyi tanfolyamot kell elvégezned, és mennyit ér az időd, mint laikus. A második variáció nyilván drágább, de profibb is, és akkor itt csak felügyelned kell. Lehet a kettő variációja is, ha a belső seo- t Te csinálod, a külsőt meg kiadod.
  2. Ellenőrizd milyen Google eszközeket használ, vagy használ-e egyáltalán? Ha nem használd regisztráld be a Google Analytics– be, Search Consolba, G+, Google helyekbe… Ha használ, akkor elemezd ki az eddigi eredményeket! Ez már jó kiindulási alap.
  3. Nézd meg volt- e kulcsszó kutatás! Ha igen milyen mélységben, és folyamatos-e? Ebből profitálhatsz a legnagyobbat! Ha nem volt, akkor készíts egy kutatást, és ez alapján állítsd be az alapokat! Ha volt, akkor azt mindenképp bővítsd!
  4. Ellenőrizd a honlap sebességét! Ha lassú, akkor egyeztess a programozóval és javítsa ki, vagy válts tárhelyet! Ne feledd, ez igen fontos, hiszen a látogató otthagyja a honlapot, ha lassan töltődik be, és akkor hiába a többi keresőoptimalizálási lépést!
  5. Állítsd be honlap technikai seo beállításait: címét, leírását, kulcsszavait az oldalakba keresőoptimalizáltan!
  6. Nézd át a honlap szövegezését lépésről lépésre, és írd bele a kulcsszavaidat!
  7. Válogsad át a képeket, videókat, és írd bele a kulcsszavas címeket, alt tageket!
  8. Kezd el a keresőoptimalizálás utolsó lépéseként a linképítést! Kutasd fel a kapcsolódó portálokat, blogokat!